Notícies

Maria Mercè Batlle rep el Premi Solidaritat 2022, i el periòdic 'Malarrassa', la menció especial als mitjans de comunicació en un acte al Parlament

Dilluns, 6 de març de 2023. Palau del Parlament

Maria Mercè Batlle rep el Premi Solidaritat 2022, i el periòdic 'Malarrassa', la menció especial als mitjans de comunicació en un acte al Parlament

Parlament de Catalunya (Sergi Panizo Heredia). 2023

Vegeu la galeria d'imatges (14 imatge/s)

Maria Mercè Batlle ha rebut aquesta tarda en un acte al Parlament el Premi Solidaritat, que atorga l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), i el periòdic 'Malarrassa', la menció especial als mitjans de comunicació. La vicepresidenta segona, Assumpta Escarp, ha presidit l'acte i ha reivindicat la feina de l'IDHC, "més necessària que mai". Així mateix, ha destacat la tasca dels premiats com a "exemple del fet que és possible tenir un impacte positiu, cadascú de nosaltres des de la nostra petita parcel·la", pel que fa a la feina a favor dels drets humans.

En el discurs de cloenda la vicepresidenta ha recordat que el Parlament és "la casa del poble, i un espai on es treballa dia rere dia per garantir i promoure els drets humans".

La presidenta de l'IDHC, Montserrat Tafalla, ha agraït al Parlament que torni a donar a la seva organització "aquesta tradicional oportunitat" de fer aquest acte, i ha recordat que quaranta anys després de la seva creació encara cal estar "alerta" i "reivindicar constantment els drets humans", a causa del "perillós discurs del populisme", la "sospitosa inflació", que comporta "un pas més en l'enquistament i ampliació de la desigualtat i la pobresa", i l'"escalada armamentista" arran de la guerra d'Ucraïna.

L'IDHC concedeix el Premi Solidaritat des del 1987 a persones i entitats destacades per la seva tasca a favor dels drets humans. El jurat ha destacat aquest any la feina de Batlle, presidenta del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat i de l'Associació AREMI, de Lleida, de pares i mares de fills afectats de paràlisi cerebral, per la seva vida dedicada a les persones amb discapacitat. D'altra banda, el periòdic 'Malarrassa' ha estat distingit amb la menció especial als mitjans de comunicació pel seu compromís amb els drets humans donant visibilitat a les situacions de desigualtat i conflicte social i a les lluites ciutadanes de Terrassa.

A l'acte hi han assistit, entre d'altres, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano; la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs; la presidenta del grup de la CUP, Dolors Sabater; altres diputats de diversos grups parlamentaris; el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín; l'alcalde d'Alpicat, Joan Gilart; regidors i representants dels ajuntaments de Barcelona, Terrassa i l'Hospitalet de Llobregat; Enric Casas, conseller del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, i els síndics de greuges de Barcelona i Lleida, David Bondia i Dora Padial respectivament.